Tekijöiden kanssa tehtävä työ

Huudatko? Oletko ollut uhkaava tai käyttänyt väkivaltaa puolisoasi tai lapsiasi kohtaan? Menevätkö riitanne liian pitkälle? Ajatteletko, että sinulla on oikeus valvoa kumppanisi tekemisiä? Jos tunnistat kysymyksistä itsesi tai perheesi, saatat tarvita apua. Väkivaltaista käyttäytymistä tai sen uhkaa on usein vaikea saada itse loppumaan.

Tekijöiden kanssa tehtävässä työssä autetaan väkivaltaa lähisuhteessaan käyttäviä, jotka haluavat ehkäistä tai lopettaa väkivallan käytön. Työntekijät tarjoavat kriisiapua, terapeuttista keskusteluapua, neuvontaa ja ohjausta sekä vertaistuellisia ryhmiä.

Yksilötapaamisissa käydään läpi väkivaltatilanteita ja etsitään keinoja muuttaa omaa käytöstä. Tavoitteena on tunnistaa väkivaltaista käyttäytymistä ja oppia ennaltaehkäisemään sitä. Perheellisten kanssa työskentelyssä kiinnitetään erityistä huomiota lapsen edun ja hyvinvoinnin turvaamiseen. Eroavien kanssa työstetään eroon ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä. Väkivaltatyössä on mahdollista käydä myös parina, jos tilanteen turvallisuus sen mahdollistaa.

Ota yhteyttä Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö Koivulaan p. 040 773 1063 tai koivula@vantaanturvakoti.fi